(recept
si oblíbilo 53 návštěvníků)
Italská RAJSKÁ polévka s bazalkou - jako z pizzerie :)
Potřebné ingredience
500 g čerstvých rajčat, 250 g loupaných sterilovaných rajčat (např. Valfruta), cca 60 g rajského protlaku, 1 malá bílá nebo červená paprika, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, bazalka (nejlépe čerstvá), 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř
Postup přípravy
Pokud chcete uvařit polévku jako pravý italský kuchař, jste na správné adrese :)
Nejprve spaříme rajčata vařící vodou a oloupeme slupku, rozkrojíme napůl, vydlabeme všechna semínka a dužinu nakrájíme na větší kusy.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a obojí na mírné plameni za stálého míchání smažíme na oliv. oleji 5 minut. Cibule ani česnek nesmí zhnědnout!
Poté přidáme nakrájená i konzervovaná rajčata a dusíme bez pokličky, za občasného míchání, 10 minut.
Osolíme, opepříme, zalijeme horkým!! zeleninovým vývarem, protlakem, a pod pokličkou vaříme dalších 15 minut.
Sundáme z plotny, přidáme celé lístky čerstvé bazalky (pokud máte sušenou, ta se naopak musí přidat hned na začátku, s rajčaty), a necháme mírně vychladnout.
Po vychladnutí po částech rozmixujeme, vrátíme zpět do hrnce a ještě mírně prohřejeme.
Na talíři ozdobíme snítkem bazalky, hoblinami parmazánu (nemusí být) a podáváme nejlépe s česnekovou bagetou - já použila celozrnou bulku s domácím česnekovým máslem.
Dobrou chuť :)
Nejprve spaříme rajčata vařící vodou a oloupeme slupku, rozkrojíme napůl, vydlabeme všechna semínka a dužinu nakrájíme na větší kusy.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a obojí na mírné plameni za stálého míchání smažíme na oliv. oleji 5 minut. Cibule ani česnek nesmí zhnědnout!
Poté přidáme nakrájená i konzervovaná rajčata a dusíme bez pokličky, za občasného míchání, 10 minut.
Osolíme, opepříme, zalijeme horkým!! zeleninovým vývarem, protlakem, a pod pokličkou vaříme dalších 15 minut.
Sundáme z plotny, přidáme celé lístky čerstvé bazalky (pokud máte sušenou, ta se naopak musí přidat hned na začátku, s rajčaty), a necháme mírně vychladnout.
Po vychladnutí po částech rozmixujeme, vrátíme zpět do hrnce a ještě mírně prohřejeme.
Na talíři ozdobíme snítkem bazalky, hoblinami parmazánu (nemusí být) a podáváme nejlépe s česnekovou bagetou - já použila celozrnou bulku s domácím česnekovým máslem.
Dobrou chuť :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bacilek4
(upraveno)
26. 11. 2018, 12:43
Ta paprika je tam k čemu?
kotrlka
(upraveno)
28. 10. 2011, 9:46
VYNIKAJíCí, i když semínka z rajčat nevyndávám...Jednoduchá a super.Díky
dicarlo
(upraveno)
25. 8. 2008, 19:25
Tak vyzkoušeno musela jsem ji ještě osladit, protože byla moc kyselá. Dala jsem do ní ještě drobné těstovinky a výtečná večeře je právě teď sněděná
kkkacka
(upraveno)
12. 8. 2008, 21:48
Vynikající!